top of page
IMG_1965red_3

FENG SHUI
- ALLT ÄR ENERGI

Feng Shui är en fler än tusenårig österländsk lära om hur energier och deras rörelser påverkar oss. Den lär hur man ska leva i harmoni med omgivningen där man bor och där man arbetar, så att man trivs och mår bra. En harmonisk och balanserad miljö hjälper oss att uppnå bästa förutsättningar på olika områden.

 

Feng Shui kan påverka olika aspekter i livet och skapa bl a framgång och hälsa.

Grundfilosofin är att allt är energi och att vi kan påverkas både positivt och negativt.
 

Feng Shui grundar sin lära på två olika skolor

– formskolan och kompasskolan.
 

Formskolan är den äldsta och kommer från sydvästra Kina. Den handlar om det fysiska landskapet som finns runt omkring våra bostäder och närliggande byggnader samt

möblering inomhus.
 

Kompasskolan grundar sin lära på universums åtta energier i alla väderstreck. Varje väderstreck associerar till ett element – jord, vatten, eld, trä eller metall.
 

Vid alla konsultationer är det viktigt att även ta hänsyn till Lou Shu – den magiska kvadraten, Yin&Yang-principen samt hur Chi-qi påverkar människan.
 

Det är mycket viktigt för människor att tiden och omgivningens energi är i samklang med varandra. Genom att inreda sitt hem och sin arbetsplats enligt Feng Shui’s tankar kan man skapa möjligheter för god hälsa och ekonomiskt välstånd.

bottom of page